Radionica o volontiranju za učenike i učenice Učeničkog Doma Lovran

6. studenog 2018. godine posjetile smo Učenički dom Lovran, u kojem su smješteni učenici koji pohađaju odgojno-obrazovne ustanove, odnosno srednje škole s područja Grada Opatije i to:  Ugostiteljsku školu Opatija, Obrtničku školu Opatija, Hotelijersko- turističku školu Opatija i Gimnaziju Eugena Kumičića Opatija, te  studenti različitih usmjerenja, s tim da najveći broj studenata polazi  Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija. U domu boravi oko 120 učenika i učenica, te 70 studenata i studentica. U Učeničkom domu Lovran učenici i učenice se mogu uključiti u različite aktivnosti u području kulture, sporta, kao i posebnih aktivnosti kao npr. kreativne grupe, kazališne grupe... Uskoro će se moći uključiti i u volonterski klub u svojem domu, koji će koordinatorica Ines Pierobon.

Učenici su već sudjelovali u brojnim volonterskim aktivnostima: redovito posjećuju dom za starije i nemoćne u Volosku, organiziraju humanitarne akcije, pomažu životinjama... S obzirom na to, održale smo im radionicu o volontiranju koja će im pomoći da svoje aktivnosti stave u kontekst: pričali smo o tome što je volontiranje, koja su prava i obaveze volontera, kako izgledaju i čemu služe volonterski ugovor i knjižica, te što to sve ljude motivira na volontiranje. Na radionici je prisustvovalo 18 učenika.