O udruzi

Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivsti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu.

Delta danas provodi projekte usmjerene na jačanje kapaciteta civilnog društva, na izvaninstitucionalnu edukaciju mladih u području građanskih prava te na informiranje građana o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Od 2010. do 2015. godine Delta je organizirala Liburnia Film Festival – Festival hrvatskog dokumentarnog filma, a danas je partner istoimenoj udruzi. Delta je regionalni partner nacionalnim i regionalnim organizacijama koje se bave razvojem demokratskog društva te je ujedno članica Mreže mladih Hrvatske i LAG-a terra Liburna.

Delta broji 16 članova i članica od kojih su ovlašteni za zastupanje udruge:

Predsjednica Ivana Aničić

Izvršna direktorica Maja Uršić Staraj.

Članica udruge Bojana Ćulum

Delta trenutno ima dvije stalno zaposlene osobe: Maju Uršić Staraj (izvršna direktorica) i Mašu Cek (voditeljica projekata), mrežu vanjskih stručnih suradnika i brojne stalne volontere.

Udruga „Delta“ (Association Delta)
Blaža Polića 2/IV, Rijeka
Tel./fax: +385 (0)51 337 279