18/06/2020

Krenula je izrada Programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024.

O AKTIVNOSTI

17. lipnja 2020. godine u Caffe baru „Anai“ u Lovranu održani su press konferencija i panel rasprava „Lovranski program za mlade“ kojim je najavljen početak provedbe projekta kojim će Lovran izraditi Program za mlade Općine Lovran 2021.-2024. godine. Panel je privukao dvadesetak sudionika koji su imali priliku sudjelovati u raspravi panelista pod moderatorskom palicom Sare Sušanj.

Tino Pavia, aktivist iz Lovrana najbolje poznat kao inicijator i organizator Lovran music festivala podijelio je svoje viđenje društvenog angažmana u Lovranu i pozvao mlade na međugeneracijsku suradnju, druženje i pokretanje nekih novih priča, između ostalog i kroz sudjelovanje u izradi programa za mlade. Zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta s okupljenima je podijelio kako je želja za izradom strateškog dokumenta za mlade proizašla iz projekta Europe Goes Local, najvećeg europskog projekta u području rada s mladima na lokalnoj razini. Tako je nastala i suradnja s Udrugom Delta, čija je izvršna direktorica Maja Uršić Staraj okupljenima približila važnost politika za mlade kojima se želi poboljšati njihov položaj u društvu te je najavila sljedeće projektne aktivnosti. Mirela Pašić, savjetnica za EU projekte i mlade Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke kratko je opisala riječko iskustvo izrade i provedbe Programa za mlade Grada Rijeke za razdoblje 2018.-2022. te istaknula vrijednost politika usmjerenih na mlade.

Press konferencija i panel održani su u sklopu projekta „Lovranski program za mlade“ Općine Lovran i Udruge Delta ukupne vrijednosti 126.553,42 kn, koju financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.