12/01/2024

Od ideje do projekta - pisanje projekata za studente i studentice

Četvrtak, 11. siječnja, proveli smo u ugodnom društvu dvadesetak studenata i studentica Sveučilišta u Rijeci. Naš cilj bio je informirati ih i pripremiti za uspješnu prijavu projektnih ideja na natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

U prvom dijelu radionice detaljno smo predstavili osnovne propozicije natječaja, usmjerene na poticanje aktivnosti mladih studenata i studentica te doprinos studentskom standardu. Zatim smo okupljene propitale o znanju projektne logike te podržale u raspisu ideja kroz osnovne dijelove projektnog prijedloga. Studenti su se pripremali za prijavu već postojećih i poznatih projekata, poput "Teddy Bear Hospital", ali i potpuno novih ideja, kao što su radionice zdravstvenog odgoja usmjerenih na reproduktivno zdravlje. Sudionici i sudionice su imali priliku predstaviti svoje ideje i isprobati ulogu evaluacijskog tijela kroz (pr)ocjenjivanje ideja, koristeći novoosmišljene kriterije procjene.

Radionica je provedena u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, koji je također financirao ovu aktivnost.