06/12/2023

Otkrij svoj put do stipendije i postani StipendRist Grada Rijeke!

O AKTIVNOSTI

Što Grad Rijeka nudi?

Grad Rijeka već više od 30 godina ulaže u sustav stipendiranja srednjoškolaca i studenata. Danas Grad dodjeljuje oko 140 stipendija učenicima, učenicama, studentima i studenticama: stipendije po kriteriju darovitosti, prema socijalnom kriteriju i stipendije za one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Ove godine Grad Rijeka napravio je i neke iskorake da stipendije budu još bolje!

 

Zašto su riječke stipendije posebne?

Kriterij darovitosti je jedinstven jer, osim izvrsnih ocjena, ovisi i o rezultatima psihologijskog testiranja na darovitost koja se provodi na Sveučilištu u Rijeci. Socijalni kriterij osim dobrih rezultata prati socijalni program Grada. Posljednja skupina stipendija se dodjeljuje onim studentima i studenticama čija se buduća zanimanja prema javno dostupnim podacima definiraju kao deficitarna, uz dodatan poticaj da se po završetku fakulteta zaposle u nekoj od riječkih ustanova na odgovarajućim radnim mjestima.

 

Gdje saznati više informacija i upoznati sadašnje riječke stipendiste i stipendistice?

Pridruži nam se na „Kavi sa stipendistima“ u četvrtak 14. 12. 2023. godine u Dječjoj kući od 14.00 do 16.00 sati. Saznaj sve o procesu prijave, čuj iskustva drugih stipendista i stipendistica i izrazi svoje mišljenje o sustavu stipendiranja. 

S obzirom na ograničen broj sudionika, molimo te da što prije popuniš svoju prijavu na ovoj poveznici: https://bit.ly/stipendRist . Prijave zatvaramo 13. 12. 2023. godine.

 

PROGRAM DOGAĐANJA

14:00 – 14:20

Uvodni pozdravi predstavnika Grada Rijeke i stipendista Grada Rijeke

14:20 – 14:30

Kratko predstavljanje sustava stipendiranja i iskoraka

14:30 – 15:00

Osvježenje i druženje

15:00 – 16:00

Kava sa stipendistima: Reci mi sve što moram znati