16/06/2020

Poziv na panel "Lovranski program za mlade"

O AKTIVNOSTI

Kako bi se javnosti predstavile aktivnosti projekta „Lovranski program za mlade“, objasnila važnost programa za mlade te se pružila prilika zainteresiranim građanima da postave pitanja i daju svoje prijedloge, organizirana je panel rasprava na temu „Program za mlade Općine Lovran 2021.-2024“. Raspravu organiziraju Općina Lovran i Udruga Delta, a održat će se u srijedu 17. lipnja u 19 sati u Caffe baru Anai (ex Ana), na adresi Ul. Maršala Tita 63 u Lovranu. Trajanje programa je predviđeno do 20:30 sati.

Na panelu će sudjelovati Toni Družeta, zamjenik načelnika Općine Lovran, Maja Uršić Staraj, izvršna direktorica Udruge Delta, Mirela Pašić, savjetnica za EU projekte i mlade pri Odjelu gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke i Tino Pavia, aktivist iz Lovrana. Panel će moderirati Sara Sušanj, a posjetiteljima će se pružiti prilika da se uključe u konzultativni proces kroz osvrt na prilike za mlade u Lovranu.

Mladi su temelj zajednice, oni predstavljaju okosnicu društva i napretka. Potrebno je omogućiti im da izraze svoja mišljenja i stavove, uključiti ih u procese donošenja odluka te ih poticati na stvaranje boljeg svijeta za sebe i svoju okolinu. Cilj projekta „Lovranski program za mlade“ jest upravo poboljšanje uvjeta za zadovoljavanje potreba mladih kroz donošenje „ Lokalnog programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024.“. Projekt uključuje istraživanje potreba mladih, poticanje umrežavanja, razvoj lokalnih politika za mlade i osnaživanje mladih za aktivno sudjelovanje u društvu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 126.553,42 kn od kojih je 88,000,00 kn sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pozvani su svi zainteresirani građani i mladi koji iskazuju interes za društvene procese, te žele aktivno sudjelovati u izgradnji društva.

Press konferencija u obliku panel rasprave odvija se u sklopu projekta "Lovranski program za mlade" kojeg provodimo kao partneri Općina Lovran, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.