12/01/2024

SE Dolac: Peticijom do promjene

O AKTIVNOSTI

U petak 11. siječnja 2024. u suradnji s Barbarom Fatur  naša praktikantica Katarina održala je radionicu o aktivnom građanstvu  za 6 učenike i učenice sedmog razreda OŠ (SE) Dolac u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja.

Radionica je započela upoznavanjem: Katarina je provela igru gdje su dijelili svoje ime, prezime te omiljenu boju. Fokus se brzo prebacio na temu radionice: "Aktivno građanstvo - peticija". Nakon kratke rasprave o definiciji, cilju i oblicima peticije učenici i učenice su podijelili primjere peticija koje poznaju. Zatim su kroz grupni rad izradili dvije peticije koje žele provesti u školi (korištenje vanjskog dvorišta) i zajednici (postavljanje rasvjete na vanjsko igralište na Drenovi). Nadamo se da će svoje peticije i provesti!

Na usmenoj evaluaciji radionice učenici/e su izrazili im je bilo zanimljivo, edukativno i zabavno te kako bi htjeli da se radionica ovakve vrste ponovi u njihovoj školi.

Ova radionica predstavlja primjer suradnje udruga i škola u provođenju aktivnosti građanskog odgoja i obrazovanja. Razvili smo model suradnje MODUS kako bismo podržali ovakve inicijative, više možete saznati ovdje (KLIK).