26/01/2023

Studenti i studentice znaju kako od ideje do projekta

O AKTIVNOSTI

U petak 16.12.2022. i srijedu 25.1.2023. održale smo radionicu "Od ideje do projekta" u kojoj osnažujemo studente i studentice u oblikovanju ideja i prijavu projekata na Natječaj Studentskog zbora u akad.god. 2022./2023. 

Dvadesetak studenata i studentica s četiri fakulteta razvilo je čak 9 projektnih ideja, od organizacije sportskog dana do izrade rakete. Naglasila se važnost suradnje, usmjerenosti na korisnike i korisnice projekata, kao i postavljanjem aktivnosti koje će nas najlakše dovesti do ispunjenja postaljenih ciljeva. Bilo je tu i iskusnijih osoba koje su kombinirale nekoliko izvora financija, kao i novih lica koja su se tek upoznavala s osnovama projektne logike. Pri tome smo raspravljali o razlici projekta i programa, utjecaju inflacije na planiranje troškova, izazovima provedbe aktivnosti u kontekstu visokih akademskih očekivanja, poziciji studentskih udruga i studentskih predstavnika_ca u odnosu na upravu fakulteta i druge, manje na ovaj način aktivne studente i studentice. 

Vesele nas razmišljanja mladih koji aktivno doprinose (studentskoj) zajednici, a ovakvi Natječaji pružaju izvrsnu priliku ne samo za provedbu vrijednih aktivnosti, već i vježbanja studenata_ica u njihovom raspisivanju i provedbi. Rok za prijavu na natječaj je 31.1.2023. na ovom linku

Radionica je provedena u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, uz financijsku podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.