"Ne može nam nitko ništa: korona edition": rezultati pobjedničkog projekta Akcije za 5!

objednička grupa učenica iz Prve riječke gimnazije u sklopu svojeg projekta pod nazivom "Ne može nam nitko ništa: korona edition" izradila je edukativne materijale na teme koje su procijenile izuzetno značajnima za prvašiće u svojoj školi: učiti kako učiti i mentalno zdravlje. Materijali su u obliku interaktivnih prezentacija a sastoje se od kombinacija pisanih materijala, primjera, linkova i video materijala.

Prezentacije su dostupne pomoću sljedećih linkova:

Učiti kako učiti: https://view.genial.ly/5fc920ae6596940cdfa35866/presentation-uciti-kako-uciti

Mentalno zdravlje: https://view.genial.ly/5fd1f64cb311230dad31c52a/presentation-mentalno-zdravlje

Također, kako bi se učenici zabavili i povezali s vršnjacima u ovim vremenima socijalne distance, učenice su osmislile treasure hunt kojeg učenici mogu sa svojim kolegama i/ili prijateljima proći uz pomoć svojih smartphoneova.

Učenice su provele radionice s pet prvih razreda Prve riječke hrvatske gimnazije kroz 18., 21. i 22. 12. 2020. godine. Svaka radionica sastojala se od uvodne riječi o projektu i nastanku materijala, prezentacija o mentalnom zdravlju i strategijama učenja, kao i uputama za treasure hunt

Pobjednički projekt učenica odvija se u sklopu projekta „Akcija za 5 – Level Up!“ kojeg provodimo s Udrugom za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter i Gradom Rijekom, a financiraju ga Središnji državni ured za demografiju i mlade i Grad Rijeka.