od 01/03/2024 do 30/06/2026
Inclusionary - Art for Social Inclusion

Projekt „Inclusionary – Art for Social Inclusion“ (Inclusionary – umjetnost za inkluziju) spaja neformalno učenje, kreativno izražavanje i umjetnost kako bi se, uz suradnju s osobama koje rade s mladima, sveobuhvatno pristupilo većoj uključenosti mladih s manje mogućnosti, posebno mladih iz ruralnih područja, mlade s migrantskom pozadinom te mlade s invaliditetom.

Projektne aktivnosti usmjerene su stvaranju baze primjera dobrih praksi i edukativnih materijala koji će služiti u radu s mladima za neformalno učenje i njihovo aktivno uključivanje u život lokalne zajednice. Zainteresirane osobe koje rade s mladima kroz projekt će razvijati svoje vještine za provođenje inovativnih pedagoških praksi koje spajaju umjetnost i inkluziju. Svi edukativni materijali bit će dostupni za daljnje korištenje u raznim područjima i konteksima rada s mladima s manje mogućnosti.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a provodimo ga s partnerima: A4CTION (Rumunjska), INTERAKTION (Austrija), Espacio Rojo (Španjolska) te GAIA Museum (Danska).