od 01/01/2020 do 31/12/2020
Lovranski program za mlade

“Lovranski program za mlade” provodit će Općina Lovran u partnerstvu s Udrugom “Delta” na području Općine u Primorsko-goranskoj županiji, a trajat će od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine.

Cilj projekta je poboljšavanje uvjeta za zadovoljavanje potreba mladih kroz donošenje "Lokalnog programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024.", što će se ostvariti kroz četiri specifična cilja: istraživanje potreba mladih, poticanje umrežavanja važnih dionika; doprinos razvoju lokalnih politika za mlade; osnaživanje mladih za aktivno sudjelovanje u zajednici.

Ciljane skupine obuhvaćene projektom su: 70 mladih od 15 do 30 godina s područja Općine, što uključuje i mlade s manje mogućnosti (socijalno marginalizirane mlade i mlade iz ruralnog područja), donositelji odluka iz Općine Lovran te udruge mladih s područja Općine. Krajnji korisnici projekta su građani i ustanove s područja Općine.

Osim utjecaja na mlade kroz četverogodišnje razdoblje provedbe Programa, projekt će imati dugoročan utjecaj na kvalitetu života mladih i svih članova lokalne zajednice Općine Lovran.

U sklopu projekta provest će se sljedeće aktivnosti:

  • Istraživanje (analiza okruženja i procjena potreba mladih na području Općine Lovran)
  • Javno događanje za predstavljanje projekta
  • Edukacija za mlade o organiziranom djelovanju u zajednici
  • Izrada "Lokalnog programa za mlade Općine Lovran 2021.-2024."
  • Promocija i diseminacija (publikacija i video)

Projekt se provodi uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade  i Općine Lovran.

Ukupna vrijednost projekta je 126.553,42 kn, od kojih sredstva Središnjeg državnog ureda iznose 88.000,00 kn.