Inspirativna suradnja s OŠ "Petar Zrinski" u Čabru

O AKTIVNOSTI

U suradnji s Filmaktivom, provele smo jednodnevnu radionicu s učenicima i učenicama o aktivnom sudjelovanju u životu škole i lokalne zajednice 2. 5. 2023. Oduševljeni smo energijom i inicijativom djece.

Cilj naše radionice bio je inspirirati učenike i učenice da preuzmu aktivnu ulogu u svom školskom okruženju i doprinesu zajednici na kreativan način. Tijekom radionice, učenici i učenice su dobili priliku podijeliti svoje ideje i razmišljanja o tome kako bi mogli doprinijeti školi i lokalnoj zajednici. Ohrabrivali smo ih da budu kreativni i da se usude iznijeti svoje prijedloge. Mnogi su izrazili želju za uređenjem učionice na otvorenom, kako bi imali prostor za učenje i druženje u prirodi. Njihova pedagoginja Ksenija Petelin je s oduševljenjem podržala ideju i pružila im potrebnu podršku i smjernice.

Učionica u prirodi postaje sve popularnija ideja u mnogim školama diljem svijeta. Omogućuje učenicima da uče izravno u prirodi, što potiče kreativnost, promiče zdravlje i podupire ekološku svijest kod učenika i učenica. Ova inicijativa nije samo pozitivna za učenike, već i za lokalnu zajednicu. Uređena učionica u prirodi može postati mjesto susreta, gdje će učenici, nastavnici i lokalno stanovništvo moći zajednički provoditi vrijeme i organizirati različite aktivnosti.

Hvala Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ na srdačnom gostoprimstvu i prilici da budemo dio ove inspirativne radionice. S nestrpljenjem iščekujemo nove projekte i suradnje koje će proizaći iz ove inicijative!

Radionica s učenicima i učenicama provedena je u suradnji s Filmaktivnom i pedagoginjom Ksenijom Petelin u sklopu projekta „MODUS – civilni i javni sektor za građanski odgoj i obrazovanje“ kojeg provodimo s Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga Breza i Menneskerettighetsakademiet iz Norveške. Projekt MODUS - civilni i javni sektor za građanski odgoj i obrazovanje  je podržan sa 135.000€ kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova i sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.