Udruge školama za građanski odgoj i obrazovanje

O AKTIVNOSTI

Na području Rijeke djeluje mnogo udruga koje provode aktivnosti u području građanskog odgoja i obrazovanja s korisnicima kroz raznolike aktivnosti: od radionica do pravnog savjetovanja! 

S druge strane, škole provode građanski odgoj i obrazovanje na različite načine: međupredmetno, izvannastavno kroz tzv. riječki model građanskog odgoja i obrazovanja (Grad Rijeka), putem Projekta građanin, ili kroz izborni predmet Škola i zajednica.

Kako bi olakšale suradnju škola i udruga u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja, izradile smo Katalog (aktivnosti) organizacija civilnog društva s područja Primorsko- goranske županije u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja (dalje: GOO) u školskoj godini 2022./2023. koje nude suradnju školama. Njega nam je u ovoj prvoj, pilot godini, ispunilo 7 udruga s riječkog područja. 

Katalog pruža važne informacije o programima udruga na jednom mjestu! 

Ideja Kataloga je popisati sve aktivnosti koje organizacije civilnog društva s područja Primorsko-goranska županije žele provesti sa školama u školskoj godini 2023./2024., kako bi razmjena informacija bila što učinkovitija i usmjerena ka zajedničkoj kvalitetnoj provedbi GOO.

Katalog možete pronaći i preuzeti ovdje

Udruge su napisale aktivnosti koje nude školama u šk.god. 2023./2024. u sljedećim oblicima rada: aktivnosti s učenicima i učenicama, razmjena znanja i edukacija za nastavno osoblje; podrška u radu; zajednički razvoj projekata; suradnja u radu s roditeljima. Katalog sadrži i kratak opis svake udruge s kontakt podacima i ostalim važnim informacijama, poput vizije i misije udruge. 

Naša želja je ovaj Katalog svake godine poboljšavati, dopunjavati i obogaćivati, stoga nam je vaša povratna informacija važna - javite nam se na [email protected]

Katalog je izrađen u sklopu projekta „MODUS - civilni i javni sektor za građanski odgoj i obrazovanje“ kojeg provodimo s Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga Breza iz Hrvatske i Menneskerettighetsakademiet iz Norveške. Projekt je podržan s €135.000,00 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.