Radite li na uključivanju mladih u procese donošenja odluka? Pridružite nam se na događanju!

U posljednjih godinu dana izmijenjen je i dopunjen Zakon o savjetima mladih i proveden projekt "Savjeti mladih - kako dalje?". Završno događanje projekta održat će se 13. listopada i jedinstvena je prilika za upoznavanje rezultata istraživanja o savjetima mladih, a predstavit će se i priručnik za kvalitetniji rad savjeta mladih u kojem su primijenjena i norveška iskustva.

Online prijavnica dostupna je ovdje (KLIK)

Vrijedni rezultati projekta

U sklopu projekta, zajedno s partnerima, proveli smo istraživanje o iskustvima, stanju i potrebama savjeta mladih u Hrvatskoj, prvom ikad takve vrste. Primjenjujući rezultate istraživanja, aktivno smo se uključili u proces izmjena i dopuna Zakona o savjetima mladih. Također, u suradnji s predstavnicima gradova i savjeta mladih producirali smo priručnik koji na više od 60 stranica donosi korisne informacije, upute i materijale za kvalitetan rad savjeta mladih. U kreiranju priručnika primijenili smo i norveška iskustva, a aktivni članovi savjeta mladih s projektnim timom posjetili su projektne partnere u Norveškoj. Događanje koje organiziramo idealna je prilika da se zainteresirani upoznaju s priručnikom i kreiranim alatima, ali i rezultatima istraživanja i norveškim iskustavima uključivanja mladih.

Pridružite nam se!

Završno događanje okupit će predstavnike i predstavnice savjeta mladih, općina, gradova, županija te udruga mladih i za mlade. Održat će se u petak, 13. listopada, od 10 do 12 sati u Zagrebu, u hotelu Diplomat, ali i online putem platforme Zoom. Online prijavnica dostupna je na ovoj poveznici.

Preuzmite materijale!

Ako nam se ne stignete pridružiti na događanju, pozivamo vas da preuzmete rezultate istraživanja o iskustvima, stanju i potrebama savjeta mladih u Hrvatskoj, prvom ikad takve vrste. Izvještaj istraživanja iskustava i potreba savjeta mladih i predstavnika i predstavnica jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave preuzmite ovdje (KLIK).

U suradnji s predstavnicima gradova i savjeta mladih kreirali smo priručnik "Savjeti mladih - prostori suradnje i putokazi za budućnost". Priručnik na više od 60 stranica donosi korisne informacije, upute, alate i materijale za kvalitetan rad savjeta mladih. U kreiranju sadržaja primijenili smo hrvatska i norveška iskustava uključivanja mladih u procese donošenja odluka. Sadržaj je podijeljen u dva dijela:

1. 1.       Prvi dio nudi smjernice i preporuke za osiguravanje kvalitetnog rada savjeta mladih i participacije mladih u donošenju odluka. Smjernice i preporuke za osiguravanje kvalitetnog rada savjeta mladih i participacije mladih u donošenju odluka preuzmite ovdje (KLIK).
  2. U drugom dijelu opisane su smjernice za izradu programa za mlade s protokolom za praćenje provedbe i evaluacije programa za mlade. Smjernice za izradu programa za mlade s protokolom za praćenje provedbe i evaluacije programa za mlade preuzmite ovdje (KLIK).

Želite li tiskanu verziju priručnika, besplatno ga naručite putem poveznice.

2023-10-11-09-00-3992-

Projekt "Savjeti mladih - kako dalje?" u partnerstvu provode norveška Općina Lindesnes, Udruga "Delta", Udruga gradova u Republici Hrvatskoj te Info zona kao nositelj projekta. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.