Mladi kroje Kastav po svojoj mjeri: 2 projekta kreću u realizaciju!

O AKTIVNOSTI

Kako to izgleda kada mladi kroje grad pokazali su nam mladi Kastavci i Kastavke s kojima smo se družili u veljači, točnije 13., 20. i 27. veljače. Kroz tri susreta "Projektnog inkubatora" oni su detektirali potrebe svojih sugrađana/ki, osmislili, napisali o predstavili dva projektna prijedloga: uređenje parka na Rešetarima te organizacija radionica o prvim koracima ka zaposlenju. 

Radionice su okupile desetak mladih u online okruženju. Prva radionica "Projektni inkubator: napiši svoj projektni prijedlog" bila je posvećena detekciji problema koji se želi riješiti, formulaciji cilja, kao i ispunjavanju ostatka projektnog obrasca, od aktivnosti do proračuna. Kroz drugu radionicu "Projektni inkubator: predstavljanje i odabir pobjedničkih projekata" mladi su se pripremili za prezentaciju svojih projektnih ideja, kao i raspravu u kojoj su zajedno sa stručnim žirijem kojeg su činili predstavnici Grada Kastva i Savjeta mladih imali priliku povećati kvalitetu projektnog prijedloga. Na trećoj radionici "Projektni inkubator: provedba projekata" kroz strukturirani dijalog sa zaposlenicima Grada Kastva mladi su identificirali moguće izazove u provedbi i pronašli nekoliko njihovih mogućih rješenja. 

Projekti će se u potpunosti financirati od strane Grada Kastva, koji će mladima pružati podršku u procesu provedbe projekta. 

Projekt "Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike - "Hajde reci što" provodi se uz financijsku podršku Grada Kastva u okviru Erasmus + programa, Ključna aktivnost 3: Projekti dijaloga s mladima, posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ukupan budžet projekta je 4.025€ a projekt se provodi od 1.9.2020. do 6.5.2021.g.