09/09/2021

Pridružite nam se na edukaciji. Vijeća učenika: izazovi i prilike!

Zašto edukacija?

Temeljem povratnih informacija i uočenih potreba nastavnika i nastavnica, voditelja i voditeljica vijeća učenika diljem Hrvatske koji su sudjelovali u projektu „I mene se pita! – glas vijeća učenika u vrijeme COVID-19“, organiziramo online edukaciju na temu vijeća učenika. To radimo u suradnji s GOOD inicijativom, koja organiziranjem online edukacijama na različite teme od koristi odgojno-obrazovnim djelatnicima. U prosjeku organiziraju 2 – 3 online edukacije mjesečno, koje vode iskusni_e treneri_ce GOOD inicijative (50-ak organizacija civilnog društva koje se zalažu za sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u sustav formalnog obrazovanja), na teme koje su birali upravo odgojno – obrazovni stručnjaci.

Kroz prošle cikluse nastavnici_e i stručni_e suradnici_e istaknuli_e su da su im potrebna znanja vezana uz sadržaje vezane za poticanje aktivne participacije učenika kroz rad vijeća učenika. Isto tako, temeljem uočenih potreba voditelja i voditeljica vijeća učenika u projektu „I mene se pita! – glas vijeća učenika u vrijeme COVID-19“, ovaj put su-organiziramo edukaciju „Vijeća učenika: izazovi i prilike“ s ciljem osnaživanja voditelja i voditeljica vijeća učenika za kvalitetno vođenje vijeća učenika.

Koji su ciljevi edukacije?

Nakon radionice sudionici i sudionice će: biti upoznati s rezultatima nacionalnog istraživanja rada vijeća učenika u uvjetima pandemije, mapirati ključne izazove u vođenju vijeća učenika i reflektirati o svojoj praksi, kao i identificirati rješenja za najčešće izazove s kojima se suočavaju voditelji i voditeljice vijeća učenika.

Kako se prijaviti?

Edukacija će se održati u četvrtak, 16.9.2021. od 18.00 do 20.00 sati na ZOOM platformi.

Nakon selekcije, odabranim sudionicima_ama ćemo poslati potvrdu sudjelovanja i poveznicu za ZOOM na dan održavanja edukacije (16. rujna). Za sudjelovanje na edukaciji se izdaju potvrde.

Prijaviti se možete do srijede 15. rujna na ovom linku: https://forms.gle/vJuqWZ6VCoC1RKQq8