Udruga Delta

O udruzi

Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivsti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu.

Delta broji 16 redovnih i 10 počasnih članova i članica od kojih su ovlašteni za zastupanje udruge:

Predsjednik Marin Capan

Izvršne direktorice Ema Žufić i Sara Sušanj

Delta trenutno ima četiri zaposlene osobe: Emu Žufić, Saru Sušanj, Niku Krajnović i Maju Obućinu, mrežu vanjskih stručnih suradnika_ca i brojne stalne volontere_ke.

Djelatnosti i aktivnosti

Delta danas provodi projekte i aktivnosti prema sljedećim ciljevima:

  1. Doprinos razvoju rada s mladima (youth work);
  2. Rad s mladima u području građanskog odgoja i obrazovanja;
  3. Povećanje društvene i političke participacija mladih. 

Udruga također doprinosi jačanju transparentnog, solidarnog i uključivog društva. 

Udruga djeluje u području građanskog odgoja i obrazovanja, volontiranja, strukturnog dijaloga, rada s mladima (eng. youth work), politika za mlade i učenja zalaganjem u zajednici. 

Delta provodi aktivnosti u domeni izvaninstitucionalnog obrazovanja (provedba različitih oblika edukacije), organizira javna događanja (konferencije, tribine, festivali i sl.), sudjeluje u izradi politika za mlade, provodi istraživanja, objavljuje edukativne materijale i druge aktivnosti propisane Statutom. Aktivnosti se provode kroz sektorsku i međusektorsku suradnju.

Delta je partner nacionalnim i regionalnim organizacijama koje se bave mladima i razvojem demokratskog društva. Delta je članica Mreže Mladih Hrvatske (najveće nacionalne organizacije koja predstavlja organizacije za mlade u Hrvatskoj te formira nacionalno vijeće mladih), GOOD Inicijative (zagovara obrazovanje o ljudskim pravima I demokraciji u hrvatskom formalnom obrazovnom sustavu) te DARE mreža (obrazovanje za demokraciju i ljudska prava u Europi).

Vrijednosti, načela i principi djelovanja koji nas vežu i koje prenosimo: solidarnost, jednake mogućnosti, uključivost, prijateljstvo, uvažavanje posebnosti, proaktivnost,  empatičnost, odgovornost, otvorenost, transparentnost, ljudska prava.

U svom radu sve zaposlenice, volonteri_ke, članovi_ce, vanjski suradnici_e, praktikanti_ce kao i sve druge vezane osobe trebaju se pridržavati Politike zaštite djece Udruge "Delta", koji je dostupan ovdje (KLIK). 

Udruga Delta je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. 

Logo_manji

O udruzi

Misija i vizija

Pružamo podršku u razvoju potencijala i vještina mladih i provedbi njihovih ideja. Osnažujemo osobe koje rade s mladima i zalažemo se za poboljšanje položaja i uloge mladih u društvu.

Udruga "Delta": za mlade, s mladima!

Naša vizija: Odgovorni, solidarni i proaktivni mladi u društvu koje ih čuje, uvažava i podržava.

Strateški plan 2021. - 2024. (skraćena verzija): KLIK

solidarnost, jednake mogućnosti, uključivost, prijateljstvo, uvažavanje posebnosti, proaktivnost,  empatičnost, odgovornost, otvorenost, transparentnost, ljudska prava.

O udruzi
Kontaktirajte nas
Obavezno polje
Obavezno polje
Obavezno polje
Obavezno polje

{'Došlo je do pogreške prilikom slanja upita:'|i18n('design/ud_frontpage_about')}

{{ctrl.errorMessage}}

{'Molimo pokušajte ponovo.'|i18n('design/ud_frontpage_about')}

{'Zahvaljujemo na poslanom upitu. Odgovorit ćemo u što skorijem roku.'|i18n('design/ud_frontpage_about')}

Kontakt