Udruga Delta

O udruzi

Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivsti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu.

Delta broji 16 redovnih i 10 počasnih članova i članica od kojih su ovlašteni za zastupanje udruge:

Predsjednica Maja Uršić Staraj

Izvršna direktorica Maša Cek

Izvršna direktorica Ema Žufić

Delta trenutno ima tri stalno zaposlene osobe: Maša Cek (izvršna direktorica), Ema Žufić (izvršna direktorica), Sara Sušanj (voditeljica projekata), mrežu vanjskih stručnih suradnika_ca i brojne stalne volontere_ke.

Djelatnosti i aktivnosti

Delta danas provodi projekte i aktivnosti prema sljedećim ciljevima:

1. Doprinos razvoju rada s mladima (youth work);
  2. Rad s mladima u području građanskog odgoja i obrazovanja;
  3. Povećanje društvene i političke participacija mladih.

Udruga također doprinosi jačanju transparentnog, solidarnog i uključivog društva.

Udruga djeluje u području građanskog odgoja i obrazovanja, volontiranja, strukturnog dijaloga, rada s mladima (eng. youth work), politika za mlade i učenja zalaganjem u zajednici.

Delta provodi aktivnosti u domeni izvaninstitucionalnog obrazovanja (provedba različitih oblika edukacije), organizira javna događanja (konferencije, tribine, festivali i sl.), sudjeluje u izradi politika za mlade, provodi istraživanja, objavljuje edukativne materijale i druge aktivnosti propisane Statutom. Aktivnosti se provode kroz sektorsku i međusektorsku suradnju.

Delta je partner nacionalnim i regionalnim organizacijama koje se bave mladima i razvojem demokratskog društva. Delta je članica Mreže Mladih Hrvatske (najveće nacionalne organizacije koja predstavlja organizacije za mlade u Hrvatskoj te formira nacionalno vijeće mladih), GOOD Inicijative (zagovara obrazovanje o ljudskim pravima I demokraciji u hrvatskom formalnom obrazovnom sustavu) te DARE mreža (obrazovanje za demokraciju i ljudska prava u Europi).

Vrijednosti, načela i principi djelovanja koji nas vežu i koje prenosimo: solidarnost, jednake mogućnosti, uključivost, prijateljstvo, uvažavanje posebnosti, proaktivnost,  empatičnost, odgovornost, otvorenost, transparentnost, ljudska prava.

U svom radu sve zaposlenice, volonteri_ke, članovi_ce, vanjski suradnici_e, praktikanti_ce kao i sve druge vezane osobe trebaju se pridržavati Politike zaštite djece Udruge "Delta", koji je dostupan ovdje (KLIK).

Misija i vizija

Pružamo podršku u razvoju potencijala i vještina mladih i provedbi njihovih ideja. Osnažujemo osobe koje rade s mladima i zalažemo se za poboljšanje položaja i uloge mladih u društvu.

Udruga "Delta": za mlade, s mladima!

Naša vizija: Odgovorni, solidarni i proaktivni mladi u društvu koje ih čuje, uvažava i podržava.

Strateški plan 2021. - 2024. (skraćena verzija za javnost): KLIK

Kontaktirajte nas
Obavezno polje

{'Došlo je do pogreške prilikom slanja upita:'|i18n('design/ud_frontpage_about')}