Udruga delta

O udruzi

Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivsti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu.

Delta broji 16 članova i članica od kojih su ovlašteni za zastupanje udruge:

Predsjednik Marko Laća

Zamjenica predsjednika Ivana Aničić

Izvršna direktorica Maja Uršić Staraj.

Članica udruge Bojana Ćulum

Članica udruge Maša Cek

Delta trenutno ima tri stalno zaposlene osobe: Maju Uršić Staraj (izvršna direktorica), Mašu Cek (voditeljica projekata) i Emu Žufić (stručna suradnica), mrežu vanjskih stručnih suradnika i brojne stalne volontere.

Djelatnosti i aktivnosti

Delta danas provodi projekte usmjerene na jačanje kapaciteta civilnog društva, na izvaninstitucionalnu i neformalnu edukaciju mladih u području građanskih prava te na razvoj i pozicioniranje rada s mladima u Hrvatskoj (i šire). Od 2010. do 2015. godine Delta je organizirala Liburnia Film Festival – Festival hrvatskog dokumentarnog filma, a danas je partner istoimenoj udruzi. Delta je regionalni partner nacionalnim i regionalnim organizacijama koje se bave razvojem demokratskog društva te je ujedno članica Mreže mladih Hrvatske i LAG-a terra Liburna.

Misija i vizija

Udruga Delta potiče učinkovitost i djelotvornost neprofitnog sektora i međusektorske suradnje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu te promiče razvoj volonterstva i rada s mladima. U svom radu Delta povezuje neformalno obrazovanje sa savjetovanjem, informiranjem i utjecanjem na javne politike. Delta surađuje s organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama, lokalnom i regionalnom samoupravom i građanskim inicijativama na načelima odgovornosti, aktivnog uključivanja i poštivanja različitosti.

Aktivan i odgovoran građanin – uspješna i zadovoljna zajednica!

Zajednica društveno odgovornih i proaktivnih građana motiviranih za prepoznavanje potreba, problema i izazova u zajednici te osmišljavanje rješenja i njihovu implementaciju.

Kontaktirajte nas
Obavezno polje

Došlo je do pogreške prilikom slanja upita:

{{ctrl.errorMessage}}

Molimo pokušajte ponovo.

Zahvaljujemo na poslanom upitu. Odgovorit ćemo u što skorijem roku.