Udruga Delta

O udruzi

Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivsti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu.

Delta broji 18 članova i članica od kojih su ovlašteni za zastupanje udruge:

Predsjednica Maja Uršić Staraj

Izvršna direktorica Maša Cek

Članica udruge Ema Žufić

Delta trenutno ima tri stalno zaposlene osobe: Maša Cek (izvršna direktorica), Ema Žufić (projektna voditeljica), Sara Sušanj (stručna suradnica), mrežu vanjskih stručnih suradnika i brojne stalne volontere.

Djelatnosti i aktivnosti

Delta danas provodi projekte i aktivnosti prema sljedećim ciljevima:

  1. Doprinos razvoju rada s mladima (youth work);
  2. Rad s mladima u području građanskog odgoja i obrazovanja;
  3. Povećanje društvene i političke participacija mladih. 

Udruga također doprinosi jačanju transparentnog, solidarnog i uključivog društva. 

Udruga djeluje u području građanskog odgoja i obrazovanja, volontiranja, strukturnog dijaloga, rada s mladima (eng. youth work), politika za mlade i učenja zalaganjem u zajednici. 

Delta provodi aktivnosti u domeni izvaninstitucionalnog obrazovanja (provedba različitih oblika edukacije), organizira javna događanja (konferencije, tribine, festivali i sl.), sudjeluje u izradi politika za mlade, provodi istraživanja, objavljuje edukativne materijale i druge aktivnosti propisane Statutom. Aktivnosti se provode kroz sektorsku i međusektorsku suradnju.

Delta je partner nacionalnim i regionalnim organizacijama koje se bave mladima i razvojem demokratskog društva. Delta je članica Mreže Mladih Hrvatske (najveće nacionalne organizacije koja predstavlja organizacije za mlade u Hrvatskoj te formira nacionalno vijeće mladih), GOOD Inicijative (zagovara obrazovanje o ljudskim pravima I demokraciji u hrvatskom formalnom obrazovnom sustavu) te DARE mreža (obrazovanje za demokraciju i ljudska prava u Europi).

Kontaktirajte nas
Obavezno polje
Obavezno polje
Obavezno polje
Obavezno polje

Došlo je do pogreške prilikom slanja upita:

{{ctrl.errorMessage}}

Molimo pokušajte ponovo.

Zahvaljujemo na poslanom upitu. Odgovorit ćemo u što skorijem roku.

Kontakt