Učenice i učenici (is)planirali provedbu pobjedničkog projekta Akcije za 5! u Pazinu

U četvrtak 16.2.2023. grupa od 11  mladih srednjoškolaca i srednjoškolki okupila se na Danu pripreme kako bi krenuli s provedbom svog projektnog prijedloga u djelo! Podsjećamo, 9.2.2023. u Pazinu se provela Akcija za 5!, na kojoj je pobjednu odnio "Najbolji projekt".

Učenici i učenice susreli su se s donositeljima odluka iz Grada Pazina, Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu i Gradske knjižnice Pazin. Još jednom su predstavili svoju ideju, prilagodili je mogućnostima i stanjem na terenu te ostalim planovima za uređenje tih, kao i drugih prostora za mlade koje planira Grad Pazin.

Učenici i učenice zatim su napravili monitoring plan provedbe projekta i podijelili zadatke. Projekt planiraju provesti do kraja travnja.

pazin članak

Dan pripreme organiziran je u sklopu projekta Pazi(n) mladi! 2: Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027. Nositelj projekta je Grad Pazin uz partnere: Udruga „Delta“, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Centar za mlade „Alarm“ Pazin i Volonterski centar Istra. Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa Agencije za mobilnost i programe Europske unije, u području Ključne aktivnosti 154 – Aktivnosti sudjelovanja mladih u iznosu od 29.100,00 eura.