od 15/06/2020 do 14/07/2021
Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini

Projekt „Pazi(n) mladi!: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini“ je stvaranje poticajnog okruženja za mlade na području Grada Pazina kroz unapređenje kompetencija osoba koje rade s mladima i zaposlenih unutar gradske uprave s ciljem donošenja i provođenja Lokalnog programa djelovanja za mlade 2021-2025.

U sklopu projekta provest će se sljedeće aktivnosti:

1. Studijsko putovanje u Rijeku za radnike/-ce s mladima (nositelj: Društvo „Naša djeca“ Pazin)

2. Edukacija za radnike/-ce s mladima - "Rad s mladima i alati i metode vezani uz strukturirani dijalog" (nositelj: Volonterski centar Istra)

3. Edukacija za radnike/-ce s mladima - "Priprema za radionice s mladima - razrada sadržaja prema rezultatima Istraživanja" (nositelj: Volonterski centar Istra)

4. Edukacija za radnike/-ce s mladima - "Izazovi i jake strane rada s mladima - motivacija, izgaranje, razvoj" (nositelj: Delta)

5. Radionica o strukturiranom dijalogu s učenicima osnovne škole (nositelj: Društvo „Naša djeca“ Pazin)

6. Radionica o strukturiranom dijalogu s učenicima srednjih škola (nositelj: Centar za mlade „Alarm“)

7. Radionica o strukturiranom dijalogu s mladima (nositelj: Centar za mlade „Alarm“)

8. Fokus grupa sa sudionicima radionica - priprema za sastanak s donositeljima odluka i razrada mogućih mjera za LPM (nositelj: Delta)

9. Studijsko putovanje u Zagorje (Centar za mlade „Alarm“, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Grad Pazin)

10. Dijalog s donositeljima odluka (nositelj: Delta)

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus + programa, Ključna aktivnost 3: Projekti dijaloga s mladima, posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 10.875,00 eura. Nositelj projekta je Grad Pazin uz partnere Društvo „Naša djeca“ Pazin, Centar za mlade „Alarm“, Volonterski centar Istra i udruga „Delta“.

Projekt se provodi od 15.6.2020. do 14.7.2021.g.