Redizajniraj portal MojaRijeka.hr na Hackathonu!

O AKTIVNOSTI

Pridružite nam se od 13. do 15. studenog 2023. na Hackathonu u sklopu kojega će mladi Riječani i Riječanke imati priliku osmisliti portal za sebe – grafički ga prilagoditi mladima, osmisliti sadržaje koji će se na njemu prikazivati, smisliti koje će sve informacije na njemu biti dostupne i kako će te informacije biti prikazane te poraditi na općenitoj funkcionalnosti portala.

Na ovom Hackathonu mladima se otvara prostor za maštovitost, kreativnost i učenje, a sve to uz stručne mentore iz područja novinarstva, medija i odnosa s javnošću!

Kroz tri dinamična i poučna dana polaznici će učiti o vrstama medija te istraživati kakve sve forme mogu postojati na portalu. Pregledavat će primjere dobre prakse te raditi na tekstualnim i video prilozima, podcastima, razgovorima, zabavnom sadržaju, a sve to na temu po vlastitom izboru. Izrađivat će i Mood Board pomoću kojega će definirati sve ono za što smatraju da je bitno za portal – boje, vizualna rješenja, primjere sadržaja kakve bi tamo htjeli vidjeti, teme, rubrike, način korištenja društvenih mreža itd. Osim rada na svojim rješenjima, polaznike u sklopu Hackathona očekuju i zanimljiva predavanja gostujućih stručnjaka iz područja novinarstva i grafičkog dizajna.

Polaznici će tijekom Hackathona biti raspoređeni u timove koje će mentorirati stručni ljudi iz područja novinarstva, medija i odnosa s javnošću, a najbolji tim će na kraju Hackathona biti prigodno nagrađen.

Hackathon je namijenjen mladima od 15 do 30 godina, a održat će se od 13. do 15. studenog 2023. godine u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6).

Prijave za Hackathon su moguće ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Hackathon je dio projekta “Grad po mjeri mladih” koji zajednički provode Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga “Delta”. U sklopu ovog projekta planirano je 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz Erasmus+ program.