23/10/2023

Raznolikost i Perspektive: "Youth work za 5!" na Cresu

O AKTIVNOSTI

Naša posljednja "Youth work za 5!" edukacija na otocima uplovila je na Cres, gdje se održala 21. 10. 2023. za desetak zainteresiranih sudionica.

Sudionice su podijelile da mladi na Cresu pokazuju raznolikost svojih osobnosti - sramežljivi, pristojni, pretrpani obavezama, konstruktivni volonteri, zauzeti, aktivni na društvenim mrežama, a neki su čak uspješni sportaši. Među njima se nalaze znatiželjni, otvoreni, svestrani, kreativni i empatični pojedinci, ali također ima onih bezidejnih, apatičnih, sebičnih, bezvoljnih, bez jasnog cilja i želje za napretkom.

Rad s mladima bio je nov koncept za neke sudionice, ali su prepoznale da već primjenjuju neka od načela u svom radu u školi, organizaciji ili tijekom volontiranja. Prepoznale su sebe kao vođe, one koje pletu i stvaraju okvire unutar kojih se nadaju da će mladi pronaći prilike za djelovanje u suradnji s ostalim otočanima i otočankama. 

Projekt Otoci provode Udruga Filmaktiv i Udruga "Delta". Projekt je podržan financijskim sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.