U Danskoj održan prvi partnerski sastanak za projekt "Inclusionary"

Od 15. do 18. travnja prisustvovale smo prvom sastanku s našim partnerima na međunarodnom projektu "Inclusionary - Art for Social Inclusion" u danskom gradu Randersu.

Ugostile su nas djelatnice ustanove GAIA Museum - Outsider Arts, koja je jedinstvena po tome što spaja umjetnost i aktivnosti socijalnih usluga za osobe s invaliditetom. Osim izložbenih prostora i muzejske trgovine, GAIA sadrži i ugostiteljski objekt, uredske prostorije te tzv. GAIA Akademiju, likovni radioničarski prostor gdje korisnici i korisnice stvaraju svoje umjetničke radove. Bile smo impresionirane radovima, a nekoliko umjetnika i umjetnica nas je toplo dočekalo i predstavilo na čemu trenutno radi.

IMG_20240416_094152

Nakon razgleda GAIA-e, s ostalim smo partnerima kroz dvodnevni program raspravljali o svim aspektima našeg predstojećeg projekta. Sastanak je bio produktivan i uspješan, a nakon službenog dijela bilo je prilike i za međusobno upoznavanje i druženje. Vrijeme smo iskoristili i za razmijenu iskustava iz svog djelokruga rada. Osim GAIA Museuma i Delte, partneri na projektu su A4Action iz Rumunjske, Interaktion iz Austrije te Espacio Rojo iz Španjolske. Svaki partner doprinosi konzorciju sa svojim specifičnim znanjima i iskustvima relevantnima za temu projekta.

U Rijeku smo se vratile pune dojmova i spremne prionuti na ostale projektne aktivnosti, o kojima ćete uskoro čitati :)