14/10/2022

Delta je mjesto stručne prakse studenata i studentica

O AKTIVNOSTI

Odlukom sa 72. sjednice Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj 19. srpnja 2022. godine, Delta je i službeno postala dio stručne baze Sveučilišta u Rijeci!

Osim naše dugogodišnje suradnje s Odsjekom za pedagogiju, to znači da će studenti i studentice s više sastavnica Sveučilišta u Rijeci moći provoditi praksu kroz naše aktivnosti.

Kroz stručno mentorstvo tri zaposlenice Delte studenti i studentice moći će naučiti više o radu s mladima koji će aktivno moći primjenjivati kroz različite aktivnosti, pogotovo one vezane uz građanski odgoj i obrazovanje. Isto tako, moći će raditi na poboljšavanju društvene i političke pozicije mladih u društvu kroz niz aktivnosti: od istraživanja potreba do zagovaranja politika za mlade!

U prošloj akademskoj godini kod nas je bila studentica kulturologije Mara Klanjac, koja je svoju praksu dokumentirala kroz članke. Tako je pisala o politikama za mlade u Pazinu, suradnji škola i udruga u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja i poticanju solidarnosti, zagovaračkim aktivnostima temeljenima na rezultatima istraživanja siromaštva djece, učenju zalaganjem u zajednici u školama SLUSIK projekta... a bila je i na razmjeni mladih u Austriji gdje je učila o inkluzivnosti! S Marom smo i dalje ostale u kontaktu, a do kraja godine će s ostalim volonterkama organizirati aktivnost za mlade u Rijeci! 

Ako vas zanima više informacija o nama, provjerite info pack o Delti:https://bit.ly/Deltainfopack     

viber_image_2022-10-14_15-55-43-502

Stručnu praksu održava Ured za karijere, koji je osnovan u sklopu projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile) koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.