01/12/2021

Budi dio promjene: učlani se u zajednicu praktičara i praktičarki učenja zalaganjem u zajednici!

O AKTIVNOSTI

SLUSIK zajednica prakse (CoP) zamišljena je kao skupina praktičara_ki iz Europske unije (i šire!) koji su uključeni u aktivnosti učenja u zajednici tj. dijele zajednički fokus, skup problema i interese za temu i učenja zalaganjem u zajednici, prije svega ako rade s djecom i mladima. To su predstavnici_e akademske zajednice, odgojno-obrazovni djelatnici_e, kao i predstavnici_e organizacija civilnog društva! 

SLUSIK CoP ima za cilj stvoriti prostor u kojem će se partneri i dionici zainteresirani za temu učenja zalaganjem u zajednici pronaći i surađivati te nastaviti poboljšavati znanje o temi i obogaćivati praksu na razini Europe. Putem online resursa, članovi_ice CoP će dobiti podršku i konzultacije. Naime, partneri projekta SLUSIK će organizirati online sesije i prenositi relevantan sadržaj na platformu kako bi potaknuli razmjenu, povratne informacije i kontinuirane rasprave. Radni jezik grupe je engleski a članstvo je u potpunosti besplatno! 

Zvuči dobro? Registrirajte se putem sljedeće poveznice: KLIK. 

SLUSIK CoP usmjerit će se na razmjenu primjera dobrih praksi praksi i stvaranje novih znanja za unapređenje područja profesionalne prakse, kao i suradnju na tim temama. Interakcija na stalnoj osnovi važan je dio toga. Mnoge praktične zajednice oslanjaju se na sastanke licem u lice, kao i na online suradnička okruženja za komunikaciju, povezivanje i provođenje aktivnosti. 

Svrha projekta „SLUSIK: učenje zalaganjem u zajednici za povećanje socijalne inkluzije djece“ jest promicanje i potpora socijalnoj uključenosti jačanjem stjecanja društvenih i građanskih kompetencija te poticanjem znanja, razumijevanja i vlasništva nad vrijednostima i temeljnim pravima djece i mladih. Projekt SLUSIK, sufinanciran od strane programa Erasmus + Europske unije, vodi Europski volonterski centar (Belgija) u suradnji s Out of the Box International (Belgija), Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci (Hrvatska), Sveučilištem u Limericku (Irska), Sveučilište u Granadi (Španjolska), Nastavničkim fakultetom u Beču, Beč (Austrija) i Sveučilištem Matej Bel (Slovačka).