29/02/2024

Kava s gradonačelnikom

O AKTIVNOSTI

Na Kavi s gradonačelnikom, mladi iz Kastva imali su priliku za neformalno druženje i razgovor s gradonačelnikom Matejem Mostarcem. Ovaj susret, održan 29. veljače, omogućio je mladima da izravno komuniciraju s predstavnicima gradske vlasti, izraze svoje probleme i prijedloge te se umreže s drugim aktivnim mladima u lokalnoj zajednici i Savjetom mladih Grada Kastva.

Kava sa gradonačelnikom

Kava sa gradonačelnikom2

Što smeta mladima na Kastvu?

Dvadesetak sudionika i sudionica raspravljalo je s gradonačelnikom o potrebi za boljom rasvjetom na igralištima, poboljšanjem prometne infrastrukture, ali i kompleksnijim temama kvalitete obrazovanja, podrške mladim roditeljima, dostupnosti stambenog prostora za mlade te općenito bolje informiranosti i većeg uključivanja mladih u kulturni i društveni život Grada Kastva.

Nakon što su popili kavu s gradonačelnikom, mladi su nastavili raspravu u Poduzetničkom inkubatoru KASPI, gdje su s predstavnicima i predstavnicama gradske uprave razgovarali o temama informiranja mladih, kulturi i slobodnom vremenu te mogućnostima za samozapošljavanje mladih.

Na Kavi s gradonačelnikom i službeno smo započele provedbu projekta „Hajde reci što 2“ i proces kreiranja prvog kastavskog Lokalnog programa za mlade. Ova aktivnost bila je prilika ne samo da se mlade čuje, već i da prošire svoje znanje o funkcioniranju gradske uprave, procesima donošenja odluka, te da se osnaže za strukturirani dijalog s vlastima.

Grad Kastav nastavlja s otvorenim pristupom prema mladima, potičući ih da aktivno sudjeluju u oblikovanju svoje zajednice i da budu pokretači promjena u svom gradu.

Projekt „Hajde reci što“ provodimo u partnerstvu s Gradom Kastvom. Projekt se provodi od 1. 1. 2024. do 30. 4. 2025., a provedba je financirana sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program.