Učenici i učenice opatijskih srednjih škola za marendu pojeli više od 200 porcija zdrave hrane

U petak, 24. studenog 2023. godine učenici i učenice Ugostiteljske škole, Hotelijersko-turističke škole i Gimnazije Eugena Kumičića dijelili su besplatne zdrave marende kako bi ukazali na važnost fizičkog zdravlja mladih srednjoškolske dobi.

U jutarnjem i popodnevnom velikom odmoru na meniju su se našle salata od ječma, dvije vrste humusa – sa slanutkom i crvenim fažolom, voćna salata i međimurska gibanica. Za okrijepu su učenici i učenice posluživali limunadu i limunadu sa spirulinom, zdravom morskom algom. Zdrave marende pripremali su sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama iz Ugostiteljske škole Opatija, uz mentorstvo profesora kuharstva, chefa Damira Permana.

U popratnom programu u Vili Antonio, učenice Medicinske škole Rijeka zainteresiranim građanima i građankama mjerile su tlak, puls i temperaturu.

Učenički projekt „Okusi zdravlja“ proveden je uz financijsku podršku Grada Opatije i mentorsku podršku Udruge „Delta“.

„Akcija za 5!“ odvila se u sklopu projekta „Mislim, djelujem, odlučujem – jačanje participacije mladih kroz aktivno uključivanje u kreiranje i zagovaranje politika za mlade“ provodi Udruga „Delta“ u partnerstvu s Gradom Rijekom, Gradom Opatijom i Gradom Križevcima. Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Rijeke, Grada Opatije i Grada Križevaca.