25/09/2023

Kreativnost u službi promjena: projekt Otoci na Krku

O AKTIVNOSTI

Vikend 23. i 24. rujna bio je rezerviran za radionicu „Youth work za 5!“ za radnike i radnice s mladima na Krku, kao i radionicu o aktivizmu s mladima.

Radnici i radnice s mladima okupili su se kako bi zajedno promišljali o specifičnostima mlade populacije na otoku Krku. Ova duboka refleksija omogućila im je bolje razumijevanje potreba mladih i prilagodbu svojih pristupa rada. Tijekom radionica, sudionice su također razmatrale vlastite kapacitete i stilove vođenja mladih, s ciljem poboljšanja kvalitete svog rada.

Mladi sudionici i sudionice su imali priliku upoznati se s različitim metodama i tehnikama djelovanja kako bi postigli promjene u svojoj zajednici. Kroz procjenu potreba mladih, odabrali su temu od posebnog značaja i zajednički napisali scenarij za svoj vlastiti film.

Drugi vikend, 29. rujna i 1. listopada 2023. bio je aktivan – mladi su snimali svoj film! Jedva čekamo vidjeti film kojeg su snimala djeca i mladi na Krku i čuti što će na njega reći donositelji odluka. 

Projekt Otoci provode Udruga Filmaktiv i Udruga "Delta". Projekt je podržan financijskim sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.