Evaluacija politika moćan je alat u rukama građana i građanki

asd

Kako bi se pripremile na (još) kvalitetniji rad na zagovaranju i poticanju stvaranja okruženja koje čuje, uvažava i podržava mlade, sudjelovale smo na edukaciji o evaluaciji politika za mlade 20. i 21. siječnja.

Edukaciju je vodio dr. sc. Nikola Baketa a mi smo osnažile svoje kapacitete za provedbu evaluacije lokalnih i nacionalnih politika za mlade. Naučile smo osnovnu terminologiju i što su ciljevi, mjere, indikatori, rokovi i nadležnosti u policy dokumentima. Upoznale smo izvore praćenja politika za mlade te dobile konkretne upute kako u proces evaluacije uključiti mlade. Osim toga, družile smo se s desetak kolega i kolegica iz organizacija mladih i za mlade iz cijele Hrvatske, što je bila odlična prilika za upoznavanje i razmjenu ideja.

Edukacija se održala u sklopu projekta "Savjeti mladih - kako dalje?" usmjerenog na jačanje zagovaračke pozicije organizacija civilnog društva i osnaživanje smislene participacije mladih u savjetodavnim tijelima na lokalnoj i regionalnoj razini. Projekt u partnerstvu provode norveška Općine Lindesness, Udruga "Delta", Udruga gradova Republike Hrvatske te Info zona kao nositelj projekta. Provedba projekta podržana je s 75.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova. Nadležno tijelo je Zaklada Slagalica iz Osijeka.