13/09/2022

Volontiraj na Akciji za 5!

O AKTIVNOSTI

Na spomen „projekata“, „rada s mladima“ i „participativnog budžetiranja“ šire ti se zjenice? Želiš podržati srednjoškolce i srednjoškolke u realizaciji njihovih ideja?

Prijavi se na volontersku poziciju koordinatora_ice „Akcije za 5!“ i vodi grupu učenika i učenica na „Danu akcije“, gdje se grupe mladih od 14 do 19 godina natječu u osmišljanju i pisanju projektnih prijedloga. Projektni prijedlozi učenika i učenica ove godine bit će usmjereni na temu prostora za mlade. „Dan akcije“ održat će se 16.11.2022. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Što koordinatori_ce rade?

Kako bi učenici i učenici na „Akciji za 5!“ napisali najbolje projektne prijedloge u svemiru, uvjerili ostale grupe da je baš njihov projekt najbolji i kako bi bili što pripremljeniji za raspravu, cijelo vrijeme im na raspolaganju stoje njihovi koordinatori i koordinatorice grupa.

Koordinatori i koordinatorice su facilitatori_ce i ključni_e su za cjelokupno odvijanje procesa – pružaju podršku učenicima i učenicama u stvaranju ugodnog radnog okruženja, uspostavi grupne dinamike, istraživanju teme, kontaktiranju važnih dionika i ispunjavanju obrasca projektnog prijedloga.

Odgovornost i dužnosti koordinatora_ice:

  • Sudjelovanje na edukaciji tijekom koje će volonteri_ke proći kroz obuku o opisu volonterske pozicije;
  • Proučavanje dobivenih materijala (Priručnik za koordinatore i koordinatorice; Priručnik za učenike i učenice);
  • Vođenje grupe učenika_ca na „Danu akcije“ koja će se održati 16.11.2022. od 9 do 18 sati.

Zvuči zanimljivo?

Ispuni prijavnicu do 31. listopada 2023.: https://forms.gle/69Jiudt6Mtyw6LpC6

Veselimo se tvojoj prijavi!