Održan Hackathon: Redizajniraj portal MojaRijeka.hr

Na Hackathonu su mladi kroz tri dana, od 13. do 15. studenog 2023., promišljali novo ruho portala MojaRijeka.hr – radili su na svojim moodboardovima kojima su morali dočarati novi, redizajnirani izgled portala, brainstormali, snimali video reportaže, stvarali sadržaj koji žele vidjeti na portalu MojaRijeka.hr i istraživali što sve mladi žele i vole pratiti online. Imali su priliku učiti od gostujućih predavača – Vedrane Simičević, novinarke s međunarodnom karijerom, Sanjina Smajlovića, grafičkog dizajnera koji svoju karijeru gradi već desetak godina i Emanuela Blagonića, web dizajnera koji je zaslužan za prvi redizajn portala MojaRijeka.hr.

Na Hackathonu je proglašen i najuspješniji tim, a naš žiri kojeg su sačinjavali Lucija Kero, savjetnica za mlade Grada Rijeke, Luka Čanković, predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke i naša Sara odlučio je da je to tim „Plavi Galeb“ (Nikola Stjepan Gabrić, Gael Andrić, Anton Pilepić i Veronika Pejić).

Odlična tri dana u Centru tehničke kulture Rijeka rezultirala su mnogobrojnim sadržajima koji će biti od velike koristi urednicima portala MojaRijeka.hr. Mladi su kroz trodnevni rad u timu naučili nova znanja i vještine iz područja grafičkog i web dizajna te novinarstva, a neki od njih već sada su odlučili da upravo u tim smjerovima žele krenuti graditi svoje profesionalne karijere.

Hackathon je dio projekta "Grad po mjeri mladih" kojeg zajednički provode Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga "Delta". U sklopu ovog projekta planirano je 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz Erasmus+ program.