Konferencija za 5! - mladi za prostore za mlade u lokalnim zajednicama

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na sudjelovanje na online javnom događanju „Konferencija za 5!“ koja će se održati u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. godine od 12.00 do 13.30 sati na Zoomu.

Na konferenciji ćemo predstaviti rezultate projekta „Mladi u Akciji! za zajednicu“ uz panel raspravu mladih i donositelja_ica odluka o iskustvima i mogućnostima participacije mladih u donošenju odluka u lokalnim zajednicama: Otočac, Pregrada i Rijeka!

Mladima nedostaje prostora - za druženje, za provođenje slobodnog vremena, za održavanje privatnih razgovora, za stvaranje uspomena. Fali im mjesta koja osjećaju kao svoja, gdje se osjećaju sigurno i ugodno. Izražavaju potrebu za istraživanjem vanjskog prostora svoje zajednice, kao i druženja na otvorenom.

Mladi iz Otočca, Pregrade i Rijeke osmislili su projekte na temu prostora za mlade kako bi svojim djelovanjem pridonesli njihovom stvaranju, istraživanju, promociji. Što su to osmislili, što su učinili i kako im je bilo? U procesu su surađivali s djelatnicima i djelatnicama gradske uprave, koji će podijeliti svoje mišljenje te promišljanja o mogućnostima uključivanja mladih u donošenje odluka na lokalnoj razini. Predstavnice srednjih škola podijelit će svoje viđenje dodatnog angažmana svojih učenika i učenica, a radnica s mladima umijeće vođenja grupe srednoškolske dobi.

Molimo vas da najkasnije do 16. prosinca ispunite prijavnicu za sudjelovanje na konferenciji: https://forms.gle/5tbrCh9D9A593Zgh8, što je potrebno da biste na mail nekoliko dana prije primili poveznicu za konferenciju.

Konferencija se provodi u sklopu projekta „Mladi u Akciji! za zajednicu!“ koji mlade osnažuje za sudjelovanje u odlučivanju na lokalnoj razini. Time se smanjuje njihovo nepovjerenje u institucije, približiti mlade i donositelje i donositeljice odluka u rješavanju pitanja od općeg interesa, kao i potaknuti aktivizam i volonterstvo mladih. Projekt provode Udruga „Delta“ u partnerstvu s Gradom Pregrada i Gradom Otočac, a financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za mlade, Grada Pregrade i Grada Otočac.