09/01/2018

Podcast o volontiranju "Heroji iz susjedstva"

Pokrenule smo podcast!

Kratke razgovore (5-10 minuta, jer znamo koliko je teško izdvojiti vrijeme u ovom užurbanom ritmu života) objavljivat ćemo svaki mjesec, a sugovornici su nam mladi volonteri.Osim što ih kroz te razgovore želimo bolje upoznati, svrha podcasta je informiranje šire javnosti o volontiranju te poticanje mladih da se uključe u volontiranje.

Prvi podcast objavljen je na Međunarodni dan volontera, 5. 12.2017. Naša volonterka Iva Boneta pričala je s Frankom Blažina, jednim od volontera 2016. godine Grada Rijeke. On je volontirao u Gradskoj knjižnici Rijeka i kazališnoj radionici Malik Rijeka. Osim što je svestran, Franko je vrlo ugodan sugovornik a razgovor s njim možete poslušati ovdje.

Ovaj mjesec pričali smo s našim dugogodišnjim volonterom Markom Laća, čija bi se priča mogla sažeti u riječima od volontera do poduzetnika. Marko fotografira, grafički uređuje i IT podržava mnoge naše aktivnosti, kao i aktivnosti drugih udruga u Gradu Rijeci. Razgovor s Markom možete poslušati klikom.

Podcast se snima u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo zajedno s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.te su sredstva za provebu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.