Nova pravila igre

Nova pravila igre

Projekt ‘Nova pravila igre’ usmjeren je razvoju novih pristupa učenju, podučavanju i promociji održivog razvoja te aktivnog sudjelovanja djece i mladih utemeljenih na partnerstvu organizacija civilnog društva, škola i lokalne zajednice.

Ciljane skupine obuhvaćene projektom jesu i) djeca i mladi koji će povećati kompetencije za aktivno sudjelovanje u stvaranju održivih lokalnih zajednica, ii) predstavnici OCD-a  koji će osnažiti svoje kapacitete za podučavanje djece i mladih o održivom razvoju te iii) lokalna zajednica kod koje će se povećati razina razumijevanja i zainteresiranosti za održivi razvoj.

Navedeno će se ostvariti kroz niz aktivnosti koje kombiniraju formalno i neformalno obrazovanje te informalno učenje, a naglasak stavljaju na suvremenim pristupima i metodologiji učenja i podučavanja:

  • i) Konferencija o održivom razvoju,
  • ii) Akademija o obrazovanju za održivi razvoj,
  • iii) Učenje djelovanjem za održivi razvoj,
  • iv) Obrazovno-zagovaračke aktivnosti za djecu i mlade u lokalnim zajednicama,
  • v) Društvena igra za održivi razvoj,
  • vi) Festival održivosti.

Sredstva za provedbu ovog projekta osigurana su u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz natječaj Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije. Ukupna vrijednosti projekta iznosi 1.247.191,38 kuna, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt se provodi s partnerima: Udruga SMART, Centar za kulturu dijaloga, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Gradska knjižnica Rijeka, Srednja škola Ambroza Haračića, Osnovna škola Nikola Tesla i Grad Rijeka.

Više informacija o programu možete pronaći na web stranicama: https://www.swiss-cro.hrhttps://udruge.gov.hr/istaknute-teme/svicarsko-hrvatski-program-suradnje/4257