Srednjoškolci u dijalogu sa zajednicom

Tijekom srednjoškolskog obrazovanja mladi rijetko imaju priliku upoznati se s mogućnostima sudjelovanja u svojoj zajednici (lokalnoj, nacionalnoj i europskoj). Projektom „Srednjoškolci u dijalogu sa zajednicom“ želi se mlade upoznati s mogućnostima za mlade u zajednici (neformalne edukacije, volontiranje, aktivizam i sl.) i načinima sudjelovanja u donošenju odluka od značaja za mlade.

Zbog toga 15 srednjoškolaca prati kroz projekt 15 mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina koji im prenose ne samo korisne informacije, već i vlastito iskustvo. Predstavnici Grada Rijeke informiraju mlade o mogućnostima koje im Grad nudi.

Projekt se realizira kroz 3 susreta:

  • 1. susret – 28.2.2017.

     U prostorijama udruge Delta mladi se upoznaju s pojmovima strukturirani dijalog i politike za mlade. Mladi rade popis interesa koje žele razvijati kroz  projekt.

  • 2. susret – 21.3.2017.

     U prostorijama Ri-Hub-a (ex-Bernardi) mladi razmijenjuju iskustvo metodom žive knjižnice na teme odabrane tijekom prvog susreta. U popodnevnom dijelu realizira se posjet Gradu Rijeci gdje djelatnici odjela predstavljaju mladima mogućnosti za mlade.

  • 3. susret – 4.4.2017.

     U prostorijma Ri-Hub-a (ex-bernardi) mladi se upoznaju s youthpass-om,  izrađuju koncept brošure za mlade na temu mogućnosti za mlade u zajednici. U popodnevno dijelu članovi Savjeta mladih Grada Rijeke predstavljaju svoj rad.

 

Projektom se želi povećati aktivno sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici i time smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti te potaknuti aktivizam i volonterski rad mladih te njihovo uključivanje u rad udruga i građanskih inicijativa.

 

Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus+, KA3, uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU. Projekt se proveo u razdoblju od 2.1.2017. do 15.2017.g.