Strukturirani otoci

Strukturirani otoci

Projekt „Strukturirani otoci“ provodi Udruga Delta u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja, Svjetski savez mladih Hrvatska, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske u razdoblju od 01. lipnja  – 31. prosinca 2016. godine.

Projekt se provodi u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika,  aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa. Financijsku podršku za provedbu projekta pružaju Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Opći cilj ovog projekta je osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time:

 

ü  povećati broj mladih i donositelja odluka uključenih u proces strukturiranog dijaloga na lokalnoj i nacionalnoj razini;

ü  potaknuti mlade i donositelje odluka na međusobnu komunikaciju i suradnju kroz proces strukturiranog dijaloga;

ü  potaknuti mlade i donositelje odluka s otočnih područja na umrežavanje s drugim otocima u Hrvatskoj;

ü  smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti odnosno nepovjerenje političkih institucija i društva prema mladima.

 

Projekt „Strukturirani otoci provodi se u tri glavne faze s odgovarajućim setom aktivnosti.

 

  1. Istraživanje o komunikaciji između mladih i donositelja odluka s otočnih područja kojim se nastoji utvrditi razina komunikacije između aktera i prostor za njezino unaprjeđenje.

 

  1. Konferencija „Strukturirani otoci“ održat će se u Veloj Luci na otoku Korčuli od 30. rujna do 01. listopada 2016. godine i namijenjena je otočanima koji predstavljaju mlade kroz sudjelovanje u Savjetu mladih, udrugama mladih i za mlade i u Vijećima učenika te donositeljima odluka. Sudionicima će se predstaviti rezultati istraživanja te će ih se upoznati s ciklusima strukturiranog dijaloga i metodama rada koje su potrebne za aktivno sudjelovanje u tom procesu. Interaktivan način rada na konferenciji ima za cilj omogućiti umrežavanje među sudionicima, predlaganje zajedničkih aktivnosti te osposobljavanje za otočne ambasadore strukturiranog dijaloga.

 

  1. Sastanci s mladim otočanima slijede nakon konferencije. Održat će se 4 sastanka na različitim otocima na kojima će se otočni ambasadori strukturiranog dijaloga predstaviti navedeni proces mladima u lokalnim sredinama te će ih upoznati s procesom i prijedlozima aktivnosti razrađenih na konferenciji.

 

Uz navedene aktivnosti, paralelno će se izrađivati materijali za širenje rezultata:

-          priručnik u obliku stripa na temu „Mogućnosti primjene strukturiranog dijaloga na lokalnoj, otočnoj razini“;

-          kratki dokumentarni film na temu umrežavanja mladih i donositelja odluka na otocima.

 

Svi izrađeni materijali bit će postavljeni na online platformu – web stranicu o projektu te na ostalim službenim kanalima organizacija provoditeljica.

Više informacija o svima KA3 projektima udruge Delta možete pronaći na našim mrežnim stranicama: 

Udruga Delta-strukturirani dijalog