09/05/2018

2 dana i 2 radionice o volontiranju za školarce OŠ Podmurvice

O AKTIVNOSTI

Petra Hruškar i Diana Negovetić voditeljice su školaraca - volontera Osnovne škole Podmurvice, gdje smo 08 i 09.05.2018.g. održale 2 radionice o volontiranju za 28 učenika. S učenicima smo pričali o definiciji volontiranja, pravima i obavezama volontera te tome kakvi su volonteri kao osobe.

Učenici su pričali o tome kakav treba biti idealan volonter, pri čemu su se složili kako je najvažnije biti spreman pomoći, timski igrač i otvoren za nova iskustva i ideje. Kroz razgovor o pravima i obavezama učenici su istaknuli kako je važno poznavati svoja prava kako bi mogli reagirati ukoliko se ona krše, a obaveze kako bi znali što njihov posao jest, a što nije.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.