10/06/2019

Delta je sudjelovala na 3. EU konferenciji – Europe Goes Local

O AKTIVNOSTI

Konferencija je okupila oko 200 predstavnika sektora mladih iz cijele Europe koji su učili i razmijenjivali primjere dobre prakse lokalnog rada s mladima, umrežavali se i planirali nove aktivnosti te komunicirali s predstavnicima europskih organizacija. No, prije svega, fokus je stavljen na predstavljanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima i promišljanjima o njezinoj upotrebi.

Predstavnici Hrvatske na konferenciji bili su članovi nacionalne delegacije (Aleksandra Živković, Marko Kovačić, Maja Uršić Staraj, Matej Matić i Aleksandra Lera) te sudionici nacionalnih aktivnosti projekta Europe Goes Local (Tajana Broz, Marija Kapović i Kristijan Orešković).

Prvi dan konferencije započeo je raspravom o ulozi i značaju rada s mladima u lokalnim zajednicama. Kraj prvog dana obilježilo je predstavljanje povelje na kreativan i zabavan način u izvedbi Belgijske lige za improvizaciju. Snimka te i ostalih sesija može se pogledati na službenoj Facebook stranici projekta „Europe Goes Local“.

Drugi dan konferencije bio je skoro u potpunosti posvećen primjerima dobre prakse: što kroz kraća izlaganja unutar sesije „Kako europske politike i programi mogu utjecati na rad s mladima na lokalnoj razini“, tako i kroz radionice koje prate poglavlja Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini. Na kraju drugog dana nacionalne delegacije osmišljavale su naredne aktivnosti.

Zadnjeg dana sudionici su u manjim grupama raspravljali o sadržaju tzv. tool kit-a koji će se izraditi u sljedećem razdoblju s ciljem pružanja podrške primjeni povelje u praksi.

Neformalni zaključak 3. Europske konferencije projekta „Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level“ je da svi zajedno činimo jednu nevjerojatnu mrežu stručnjaka u radu s mladima na lokalnoj razini!

 

Fotografije, snimke i sažetke s konferencije možete pronaći na:

https://www.facebook.com/europegoeslocal/

Više informacija o projektu i detaljni program konferencije

https://www.europegoeslocal.eu/event/the-3rd-european-event-of-egl/