22/03/2018

Radionice o volontiranju u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji

O AKTIVNOSTI

U srijedu 21. ožujka i četvrtak 22. ožujka 2018. godine provele smo dvije radionice o volontiranju s temom "Kako osmisliti i provesti volontersku akciju" u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, koja je jedan od naših partnera na projektu "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja".

Volonter(k)e su imale priliku okušati se u promišljanju svih koraka volonterske akcije, a njihovi planovi pisani su s ciljem odgovaranja na probleme koje prepoznaju kao posebno važne u svojoj školi i bližoj okolini. Podrška volonterima/volonterkama njihove su koordinatorice, Sandra Vidović i Sabina Saltović, koje već godinama uspješno vode jedan od najbrojnijih školskih volonterskih klubova u našoj županiji: on trenutno broji oko 70 aktivnih mladih volontera! Volonterski klub Prve riječke hrvatske gimnazije osnovan je školske godine 2009./2010. s idejom da učine nešto korisno i humano za društvo i sredinu u kojoj žive i rade.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo zajedno s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.te su sredstva za provebu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.