05/06/2018

Budi dio radionica za srednjoškolce "Digitalna priča o volontiranju" 18. i 19. 6. 2018.

O AKTIVNOSTI

Imaš 14 do 19 godina, baviš se volontiranjem ili razmišljaš o tome? Prijavi se na radionicu koja će se održati u 2 dana: 18. i 19.6.2018., tijekom kojih ćeš imati priliku izraditi svoju priču u digitalnom obliku i sudjelovati u natjecanju koje te može odvesti u Bruxelles!

Učenici i učenice će svoje digitalne priče raditi uz podršku Deltinih djelatnica koje su prošle izobrazbu za izradu digitalnih priča u Centru tehničke kulture Rijeka kroz tečaj projekta „Brights“. Radionica „Digitalna priča o volontiranju“ održat će se u suradnji s CTK Rijeka što polaznicima omogućava da se natječu za najbolju hrvatsku digitalnu priču projekta „Brights“. Autor najbolje priče otputovat će, zajedno sa svojim trenerom/icom, na „All Digital Summit“ (Brussels, 18. i 19.10.2018.g.) sa svim plaćenim troškovima!

Radionica traje dva dana. Održat će se u sljedećim terminima, na dvije lokacije:

  • 18.6.2018., u prostorijama udruge Delta, Blaža Polića 2/4, Rijeka, od 15:00 do 20:00 sati.
  • 19.6.2018., u prostorijama Centra tehničke kulture Rijeka, Školjić 6/1, Rijeka, od 15:00 do 20:00 sati

Obavezno je sudjelovanje oba dana. Radionica je besplatna za sve polaznike.

Za sudjelovanje na radionici nije potrebno tehničko predznanje, ali je poželjno da osoba ima volonterskog iskustva.

Prijavi se OVDJE do 13.6.2018.!

Radionica „Digitalna priča o volontiranju“ zamišljena je tako da se prvog dana govori o aktivnom građanstvu i volontiranju te da se polaznici upoznaju s pojmovima „obrazovanje za globalno građanstvo“ i „digitalna priča“. Polaznici će tada započeti na izradi svojih priča. Drugog dana radionice polaznici će krenuti u izradu digitalnih priča kada će ih snimiti, prikupljati vizualne materijale te će ih montirati. Po završetku radionice, svaki polaznik će imati svoju digitalnu priču spremnu za dijeljenje. Svaki prijavljeni učenik dobit će povratnu informaciju o tome je li primljen 15.6.2018., kada će dobiti i detaljniji raspored aktivnosti.

Radionice će se provesti u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.