28/04/2017

Održan 3.susret s mladima - Srednjoškolci u dijalogu

O AKTIVNOSTI

Dana 4.4.2017. održan je 3.susret u sklopu projekta pod nazivom „Srednjoškolci u dijalogu sa zajednicom“ kojeg provodi udruga Delta uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU, u okviru Erasmus+ programa.

Tijekom prva dva susreta mladi su se upoznali s pojmovi strukturirani dijalog i politike za mlade, iskazali su interes za teme koje su obrađivali kroz sljedeći susret (neformalno obrazovanje, razmjene mladih, aktivizam i sl.) te su posjetili Grad Rijeku gdje su im djelatnici predstavili mogućnosti za mlade.

Tijekom 3. susreta mladi su u manjim grupama radili na izradi koncepta brošure „Kako naći rješenja u zajednici“. Definirali su područja brošure, njezin izgled i koje korisne informacije bi ona trebala sadržavati.

U drugom dijelu dana su članovi Savjeta mladih Grada Rijeke predstavili ulogu Savjeta mladih i svoj dosadašnji rad.

Sudionicima je predstavljen youthpass, instrument za samovrednovanje stečenih kompetencija kroz projekt te je na kraju provedena evaluacija.

Navedene aktivnosti u projektu imaju za cilj potaknuti i osnažiti mlade u razdoblju od 15 – 30 godina s  područja grada Rijeke za aktivno građanstvo, upoznati ih s radom lokalne samouprave te s procesima donošenja odluka.