03/06/2016

Održana konferencija „Spremni za strukturirani dijalog“

O AKTIVNOSTI

Dana 17. i 18. svibnja, u prostorijama ex Bernardija u Rijeci, održana je dvodnevna konferencija pod nazivom „Spremni za strukturirani dijalog“.  Konferencija je provedena kao glavna aktivnost istoimenog projekta, u području Erasmus + programa, Ključna aktivnost 3, a koji provodi udruga Delta uz financijsku podršku Agencije za programe EU te uz partnere u projektu Mreža mladih Hrvatske, Info zona i Hrvatsko debatno društvo.

Na konferenciji je sudjelovalo 40 sudionika s područja Primorsko-goranske županije, od kojih je 10 predstavnika donositelja odluka i 30 predstavnika mladih.

Cilj konferencije je bio da se mladi i donositelji odluka upoznaju s procesom strukturiranog dijaloga kako bi mogli uspješno zagovarati i promicati kvalitetniji život mladih u lokalnim zajednicama te da zajedno definiraju probleme s kojima se susreću mladi kao i da predlože adekvatna rješenja.

Osim upoznavanja s navedenim procesom, sudionici su imali priliku razviti ključne vještine za aktivno uključivanje u proces strukturiranog dijaloga. Temeljem ishoda održane konferencije biti će izrađena i publikacija koja će biti dostupna u tiskovnom i elektroničkom izdanju. Također, konferenciju smo popratili snimanjem, te će u okviru toga biti izrađen video koji će biti dostupan nakon 01. srpnja 2016.

Kroz evaluaciju same konferencije sudionici su istaknuli kako su im stečena znanja bila izuzetno korisna, a umrežavanje tijekom navedene konferencije smatraju vrlo važnim u području mladih.

Na našim FB stranicama možete pronaći i galeriju fotografija te se detaljnije upoznati s procesom strukturiranog dijaloga.

Više informacija o KA3 projektima udruge Delta možete pronaći na našim mrežnim stranicama: 

Udruga Delta-strukturirani dijalog