02/09/2016

Završio 14. Liburnia Film Festival!

O AKTIVNOSTI

S danom 26.08.2016. god. završio je 14. po redu Liburnia Film Festival koji se održavao tijekom 5 dana u Opatiji na nekoliko lokacija - Ljetna pozornica, Vila Antonio, Caffe bar Eugenian i Old School Pub.
Na Maloj ljetnoj pozornici prikazano je ukupno 32 dokumentarnih filmova, od kojih su 22 bila u konkureciji za nagrađivanje, a gledateljima je svake večeri dana mogućnost ocijenjivanja. Pritom je najbolje ocijenjeni film „Tanka linija“ Nine Mimice i Paole Sangiovannija - potresni dokumentarac o ratnim silovanjima u Bosni i Hercegovini i Somaliji, dok se iza njega nalaze filmovi „Dum Spiro Spero“ i „Vijesti iz Laayouna“.
Nagradu pobjedničkom filmu dodijelili su vrijedni volonteri, a riječ je o unikatnoj statui liburnijskog umjetnika Saše Jantoleka, te novčanom iznosu od 1.000 USD-a.
Prema izboru žirija u kojemu su sjedili Tiha K. Gudac, Carolina Mancini, Dragan von Petrović, Marko Njegić i Zoran Medved najbolji je film „Dum Spiro Spero“ redatelja Pere Kvesića. Posebno priznanje žiri je dodijelio filmu „Iza lica zrcala“ koji je nastao u produkciji Factuma. Riječanin Igor Bezinović nagrađen je za najbolji regionalni film – „Kratki obiteljski film“. Žiri je također dodijelio i stručne nagrade: Tomislav Žaja proglašen je najboljim redateljem za film „Slobodni“. Jan Klemsche proglašen je najboljim montažerom za film „Turizam!“, dok je Vjeran Hrpka proglašen najboljim snimateljem za „Iza lica zrcala“. Vesna Biljan Pušić i Ivan Zelić za isti su film nagrađeni kao najbolji dizajneri zvuka.
Festival je zatvoren nastupom riječkog benda This Connection.

http://www.liburniafilmfestival.com/