21/12/2018

Prisustvovale smo završetku volonterske akcije u PŠ Dobrinj

O AKTIVNOSTI

Posjetile smo pomoćnike Djeda Božićnjaka u Područnoj školi Dobrinj, pred božićne i novogodišnje praznike, u petak 21. prosinca!

Pomoćnici Djeda Božićnjaka su učenici Osnovne škole Omišalj i područne škole Dobrinj, koji su svojim prijateljima iz posebnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka (PŠ Dobrinj) izradili i poklonili dvije interaktivne didaktičke knjige za učenje i zabavu. U izradi personaliziranih knjiga za učenike sudjelovalo je dvadesetak djece iz školskog volonterskog kluba Školski anđeli uz podršku koordinatorice volontera Petre Naranđa.

Volonterska akcija organizirana je u sklopu projekta ,,Vollumen“ čiji je cilj promicati razvoj mreže školskog volontiranja, a kojeg provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.

Autorica: Sara Sušanj