13/12/2015

Konferencija "EU za mlade"

O AKTIVNOSTI

Predstavnici udruge Delta sudjelovali su dana 10. prosinca 2015. godine u prostoru Muzičke Akademije u Zagrebu na konferenciji "EU za mlade" koju organiziraju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Cilj ovogodišnje konferencije je informirati studente, mlade nezaposlene osobe i mlade poduzetnike o mogućnostima koje im stoje na raspolaganu iz EU fondova, a njenim održavanjem nastoji se održati tematski kontinuitet praćenja tema od interesa za mlade kao buduće dionike gospodarskih i upravljačkih procesa.

Sudionici ovogodisnje konferencije bili su podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-e, g. Branko Grčić, ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj g. Branko Baričević, kao i brojni predstavnici ostalih ministarstava i institucija uključenih u obrazovanje i zapošljavanje mladih osoba.

Korisnici ERASMUS programa u Hrvatskoj također su dali svoj doprinos konferenciji te prenijeti svoja iskustva vezana uz korištenje to tog programa Europske unije. U panel raspravi „Mogućnosti za obrazovanje, stažiranje, volontiranje i zapošljavanje iz EU fondova“ predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prezentirali su aktualne mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih uz pomoć EU fondova, a korisnici ERASMUS programa i mjere Stručnog osposobljavanja za rad svoja osobna iskustva u korištenju navedenih programa. U panel raspravi „Mogućnosti za mlade poduzetnike“ predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske mreže poslovnih anđela predstavili su mladima mogućnosti za pokretanje vlastitog posla uz pomoć EU fondova, a korisnik programa ERASMUS za poduzetnike svoje osobno iskustvo sudjelovanja u programu, profesionalnog usavršavanja i razmjene iskustava tijekom boravka u inozemstvu.