18/12/2013

Realiziran učenički projekt s „Dana akcije Opatija“ - „Otkliži do znanja!“

U srijedu, 20. studenog 2013. godine, u Gradu Opatiji održan je 4. po redu Dan akcije, središnji događaj projekta „Mislim globalno, djelujem lokalno!“. U Danu akcije sudjelovalo je četrdeset učenika iz sljedećih opatijskih škola: gimnazije, hotelijersko – turističke, obrtniče i ugostiteljske škole. Učenici su bili podijeljeni u jednu novinarsku grupu i četiri manje grupe koje su izradile i prezentirale svoje projekte uz pomoć volontera i volonterki Delte te djelatnika Grada Opatije.

Učenici su izrađivali projektne prijedloge na temu „Europsko građanstvo“ , a koji su bili prezentirani na sjednici “učeničkog vijeća“. Projekt „Otkližimo do znanja“  izglasan je kao najbolji, a Grad Opatija osigurao je sredstva za njegovu realizaciju.

Tijekom prosinca učenici su realizirali dvije aktivnosti predviđene projektom „Otkliži do znanja“, uz podršku koordinatorice grupe Ivane Czerneke. Informativni štand na kojem su učenici upoznavali mlade Opatijce s mogućnostima nastavka školovanja održao se u petak, 13. prosinca 2013. godine na Ljetnoj pozornici uz podršku Festivala Opatija i Turističke zajednici Grada Opatije. Tom prigodom pobjednička grupa je najavila predavanje naziva „Mogućnosti obrazovanja za vrijeme i nakon srednje škole“ koje se održalo u ponedjeljak, 16. prosinca 2013. godine, u 13.30 sati, u Villi Antonio, u Opatiji. Predavanje je koncipirano u dvije tematske cjeline: o mogućnostima studiranja na riječkom Sveučilištu te o mogućnostima cjeloživotnog obrazovanja tijekom i nakon školovanja. Na predavanju su sudjelovali predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, udruge Delte, udruge Erasmus Student Network (ESN) i studenti riječkih fakulteta. Svim prisutni dobili su na poklon bon za klizanje.