13/11/2018

Održane pripremne radionice za Akciju za 5!

O AKTIVNOSTI

Akcija za 5! projekt je koji Udruga Delta i Grad Rijeka provode već trinaestu godinu za redom! Ove godine održat će se 7. studenog u prostorima Gradske vijećnice.

Pozivu na sudjelovanje u projektu odazvala su se 73 riječka srednjoškolca iz 12 riječkih srednjih škola: Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, Prometna škola Rijeka, Građevinska tehnička škola Rijeka, Medicinska škola Rijeka, Prva riječka hrvatska gimnazija, Prva sušačka hrvatska gimnazija, Srednja škola Andrije Ljudevita Adamića, Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanjaRijeka, Tehnička škola za strojarstvo i brodogradnju i Trgovačka i tekstilna škola Rijeka.

Za učenike su održane četiri pripremne radionice 29. i 30. listopada sa svrhom uvoda u ovogodišnju temu medijske pismenosti, kao i informiranja o samom tijeku i izgledu projekta s naglaskom na prava i obaveze učenika. Radionice su održali vanjski suradnici, koordinatori projekta Akcije za 5! Ema Žufić i Marin Bilčić.

Održana je i pripremna radionica za učenike novinarske skupine 31.listopada, pod vodstvom koordinatora novinara Borisa Kanazira.

(foto: Marko Laća)