04/05/2018

Održana radionica za volontere Medicinske škole u Rijeci 03.05.2018.g.

O AKTIVNOSTI

Medicinska škola u Rijeci jedna je od najvećih srednjih škola u Republici Hrvatskoj s gotovo 800 učenika - mi smo 3.05.2018.g. održale smo radionicu za njih 15. To su budući članovi školskog volonterskog kluba pod palicom psihologinje Andree Rubčić, s kojom već planiraju volonterske akcije u i oko škole.

U hladovini konferencijske dvorane učenici i učenice imali su priliku razmisliti o tome koja prava i obaveze imaju volonteri, te se upoznati sa sadržajem i formom ugovora o volontiranju i volonterske knjižice. Raspravljalo se i o tome koje su osobine poželjne za volontera, te postoje li više ili manje dobri motivi za volontiranje.

Radionica se provela u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.