09/05/2018

Dvije radionice o volontiranju u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji

O AKTIVNOSTI

U palači palaču arhitekta Ludwiga i Hulssnera na Sušaku od 1896. djeluje Prva sušačka hrvatska gimnazija. Školarci su već tada aktivno sudjelovali u izvannastavnim aktivnostima, a ove godine u tijeku je osnivanje školskog volonterskog kluba pod vodstvom profesorice Anite Vitković

Za učenike koji se žele baviti volontiranjem održale smo - za sada - 2 radionice: u petak 04. i utorak 08.05.2018.g. Radionicama je prisustvovalo 27 učenika 3. razreda, od čega 25 učenica. Osim što su ponovili što volontiranje jest, a što nije, učenici su se okušali u promišljanju organizacije dvije volonterske akcije: uređenje prostora oko škole, te povećanje broja sjedećih mjesta unutar škole. Učenici su istakli kako se treba puno raditi na osiguravanju prostora za druženje, te uspostavljanju kantine u školi.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.