30/11/2018

Održale smo radionicu za učenice Medicinske škole u Rijeci o organizaciji volonterskih akcija

O AKTIVNOSTI

U četvrtak, 29. studenog 2018. godine održale smo radionicu za 10 učenika Medicinske škole u Rijeci. Učenici su članovi školskog volonterskog kluba pod vodstvom Andree Rubčić, a sudjelovali su u različitim akcijama: kuhanje i prodaja palačinki u humanitarne svrhe, pomoć u azilu na Viškovu, suradnja s udrugama u zajednici...

Učenice i učenik su promišljali kako organizirati volontersku akciju kojom bi prikupili sredstva za obnovu svoje školske opreme. Jedna grupa učenika osmišljala je humanitarno masiranje, a druga prodaju figurica za jaslice.

Radionice su se provele u sklopu projekta "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" koji provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.