21/12/2018

Održana radionica za učenice "Brights: digitalna priča o volontiranju"

O AKTIVNOSTI

U četvrtak 13. prosinca u našim prostorima ugostile smo 6 učenica iz SŠ Delnice, SŠ Ambroza Haračića Crikvenica i Medicinske škole Rijeka. Učenice sudjeluju u našem projektu "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" i dugogodišnje su volonterke, kao i članice školskih volonterskih klubova.

Uz pomoć našeg volontera Matije Vurušića učenice smo kratko upoznale s temama obrazovanja za globalno građanstvo, međunarodnim utjecajem lokalnog volontiranja, te ih pozvale na pričanje svojih volonterskih priča. Njih su učenice imale prilike snimiti i montirati u prostorima CTK Rijeka, a nadamo ih se prikazati na završnom događanju projekta u travnju.

Za kraj, izdvajamo citat našeg volontera Matije Vurušića:"Učenici su me oduševili svojim načinima razmišljanja, iznošenjem stavova, diskusijom, ali i off-topic razgovorima."

Projekt "VOLLUMEN - širenje mreže školskog volontiranja" provodimo s partnerima Udrugom SMART, Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i Osnovnom školom Vežica. Projekt se provodi u sklopu operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. te su sredstva za provedbu osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“.